zalmlolly DSM

Zalmlolly

Ingrediënten (voor 2 personen) 

  • 150 gr Verse zalm zonder vel 2 kl Foreleitjes
  • 1 Avocado
  • 50 gr Notenmix
  • 15 cl Kippenbouillon
  • 1/2 Limoen (sap)
  • 1 Rijstwafel
  • 2 el Room
  • 45 gr Kristalsuiker 65 gr Zout 4 el Verse dille 1 tl Peper

Benodigdheden 

  • Staafmixer
  • Cocktailprikker met brede kant
  • Zeef 
  • Spuitzak of doseerfles

 Recept 

Zalm 

  1. Stap 1 Meng het zout met de suiker, dille en gemalen peper. Doe dit in een platte kom.
  2. Stap 2 Snij de zalm in 2 gelijke stukken en rond de bovenkant af zodat je telkens een lolly vorm krijgt.
  3. Stap 3 Leg de zalm op het zoutmengsel voor minstens 24u (tot maximum 72u).

Avocadocrème 

  1. Doe het vlees van de avocado, de kippenbouillon, het limoensap en de room in de maatbeker van de staafmixer.
  2. Stap 2 Mix het geheel tot je een gladde crème krijgt. Indien deze te dik is, kun je
  3. nog een beetje room toevoegen.
  4. Stap 3 Haal het mengsel door een fijne zeef zodat er geen brokjes overblijven.
  5. Stap 4 Kruid af met peper en een beetje zout. Stap 5 Doe de avocadocrème in een spuitzak of doseerfles.

 @The Foodtryout 

Alles wat je moet weten over je keuken

Maandelijkse DSM nieuwsbrief met trends, handige tips en in elke nieuwsbrief een nieuw voordeel. Voor wie droomt van een nieuwe keuken maar ook voor wie al een keuken heeft en droomt van meer.