dsm steak tartaar

Steak tartaar

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 300 gr Chateaubriand (of ander type steak)
  • 2 Dooiers van kwarteleieren
  • 40 gr Augurk
  • 20 gr Verse bieslook
  • 20 gr Verse peterselie
  • 20 gr Kleine kappertjes
  • 20 gr Sjalot
  • 20 gr Mosterd (bv. Tierentyn)
  • Peper
  • Grof zeezout
  • Tabasco
  • Worcestersaus

 Benodigdheden

  • Scherp mes
  • Metalen kom
  • Glas met een grote vlakke onderkant

 Recept 

  1. Snij de bieslook, peterselie, sjalot en augurk fijn. Leg alles in aparte kommetjes.
  2. Stap 2 Spoel de kapperbolletjes af onder koud water.
  3. Stap 3 Snij het vlees fijn en doe het in de metalen kom. Zet deze nog even in de koelkast tot je gaat serveren.
  4. Stap 4 Verwijder met een scherp mesje de bovenkant van de kwarteleitjes. Doe de eitjes zelf in een kommetje.

Afwerking

Stap 1 Doe een lepel mosterd in het midden van je bord. Zet hierop het glas met

de platte kant en druk aan. Verwijder vervolgens zodat een aandrukpatroon achterblijft.

Stap 2 Schik de gesneden kruiden, sjalot, augurk, kapperbolletjes en de tartaar van vlees rond de mosterd.

Stap 3 Haal met een koffielepel de eierdooier van het kwarteleitje uit de kom en leg deze ook tussen de ingrediënten langs de mosterd.

Stap 4 Kruid af met peper en zeezout. Het afkruiden met tabasco en worcestersaus laat ik over aan ieders smaak.

 Tip 

Het vlees snij ik zo laat mogelijk, zodat dit heel vers geserveerd kan worden. Gebruik geen graanmosterd, dit is te scherp van smaak voor de tartaar

 @The Foodtryout 

Alles wat je moet weten over je keuken

Maandelijkse DSM nieuwsbrief met trends, handige tips en in elke nieuwsbrief een nieuw voordeel. Voor wie droomt van een nieuwe keuken maar ook voor wie al een keuken heeft en droomt van meer.