risotto dsm

Risotto

Ingrediënten (voor 2 personen) 

  • 200 gr risotto
  • 1,5 ajuin
  • 1 grote teen look
  • 50 ml droge witte wijn
  • 1 l groentebouillon
  • 1 el ongezouten boter
  • 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 200 gr champignon mix
  • 4 takjes verse tijm
  • peper/zout

Recept 

Risotto 

  1. Versnipper de ajuin en look en bak deze mooi glazig in olijfolie.
  2. Voeg hier de risotto rijst aan toe en bak deze enkele minuten mee tot deze ook glazig wordt.
  3. Blus het geheel met de witte wijn en een scheutje bouillon. Roer dit door de rijst tot het volledig opgenomen is.
  4. Vervolgens voeg je terug bouillon toe en roer je dit terug tot alles opgenomen is. Herhaal deze stap tot alle bouillon verwerkt is en je een mooi ingedikte risotto krijgt.
  5. Voeg de boter en Parmezaanse kaas toe aan de risotto en meng dit er door.

Afwerking 

  1. Smelt een klontje boter in een pan met de takjes tijm.
  2. Voeg de champignons toe en bak deze gaar. Kruid af met peper en zout.
  3. Doe de risotto in een kom. Leg hierop de gebakken champignons.
  4. Rasp nog wat Parmezaanse kaas over het geheel.

 @The Foodtryout 

Alles wat je moet weten over je keuken

Maandelijkse DSM nieuwsbrief met trends, handige tips en in elke nieuwsbrief een nieuw voordeel. Voor wie droomt van een nieuwe keuken maar ook voor wie al een keuken heeft en droomt van meer.