Recept pittige pompoensoep

Pompoen.jpg


Pittige pompoensoep 
– verwarmend en karaktervol, net zoals onze keukens


Ingrediënten 

- Een gezellige kwalitatieve keuken op maat, verkrijgbaar bij DSM Keukens
- 1 pompoen
- 1 à 2 teentjes verse knoflook (naar wens)
- 1 ui
- 1 jalapeño peper
- 1 portie kippenbouillon
- 1 dl room 
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- peper & zout

Bereidingswijze 

Begin met de pompoen te halveren, gebruik hiervoor een scherp mes. Verwijder de draderige structuur langs de binnenkant, de zaden en de buitenschil. Het vruchtvlees van de pompoen mag je in grove blokken snijden van ongeveer twee centimeter. Snijd vervolgens de ui in kleine parten. Snijd de peper in twee om de zaden te verwijderen alvorens je hem in kleinere stukken snijdt. Gebruik een brede kookpot en verhit de olie. Bak eerst de ui en de jalapeño peper af. Wanneer de uien mooi glazig zijn, voeg je de pompoen en de geperste knoflook toe. Laat dit samen 2-3 minuten bakken op een middelhoog vuur. Wanneer de pompoen een lichtbruine korst heeft gekregen, kan je het water en de kippenbouillon toevoegen. De hoeveelheid water hangt af van de grote van de pompoen die je hebt gebruikt. Zorg ervoor dat de pompoen net onder staat. Breng het geheel zachtjes aan de kook en laat het een kwartiertje op een laag vuur staan. Haal de pot vervolgens van het vuur en gebruik een staafmixer om de soep te mixen. Giet de room bij het geheel en voeg peper en zout toe naar smaak. Zet de soep voor het serveren nog even op een laag vuurtje. Smakelijk! 
Handtekening_DSM.jpg