Onderhouds- en reinigingsvoorschriften van meubilair

 

•    Kunststofoppervlakken (Kunststoffronten en werkbladen)
Met kunststof beklede fronten kunnen probleemloos met de in de huishouding voorkomende schoonmaakmiddelen (geen schuurmiddelen) worden gereinigd.


Verdun het reinigingsmiddel met lauw water en doe het daarna met een celstofdoek of schone doek op het front. Gebruik niet veel water. Daarna afnemen met schoon water met celstofdoek of een keukenrolpapier. Vervolgens zorgvuldig droogwrijven.


Lak-of lijmresten kunnen met oplosmiddelen uitstekend verwijderd worden. Na behandeling met oplosmiddelen eventueel nog aanwezige strepen verwijderen met normale schoonmaakmiddelen.

Opgelet! Alle nitro- of kunstharsoplossingen (ook schoonmaakmiddelen op nitrobasis) zijn niet geschikt voor het reinigen van de oppervlakken.

•    Softoppervlakken (Kunststoffronten met softoppervlakte)
Gebruik een hete oplossing van zachte zeep op een handwasborstel. Met een weinig lauw water afwassen en met een zeem afdrogen. Vlekken indien enigszins mogelijk niet laten opdrogen! Voorzichtig met reinigingsmiddelen met kleurstof, uitsluitend verdund gebruiken!

Opgelet! Alle nitro- of kunstharsoplossingen (ook schoonmaakmiddelen op nitrobasis) zijn niet geschikt voor het reinigen van de oppervlakken.
 

•    Fronten van massief hout of echt houten fineer en gelakte fronten
Voor het schoonmaken adviseren wij alleen een weinig lauw water en een zeem te gebruiken (geen schoonmaakmiddelen) en daarna met keukenrolpapier droog te maken.
Veeg altijd in de richting van de structuur van het hout en druk daarbij niet al te hard.

Opgelet! Schoonmaakmiddelen die Salmiak bevatten evenals Nitro- en kunstharsoplossingen (ook schoonmaakmiddelen op nitrobasis) zijn niet geschikt.
Opgelet! Gebruik geen scherpe vloeibare reinigers of schurende schoonmaakmiddelen.

•    Glasdeuren met Alu-kader
Gebruik hier eveneens heel weinig water.

•    Grepen
Gebruik geen schoonmaakmiddelen die zuren bevatten, bv.azijnzuur, citroenzuur.

 

Onderhoud granieten werkbladen

1.    Alvorens de werkbladen te gebruiken moeten ze geïmpregneerd worden met een antivlek product.
•    Antivlek dient voor water-, vet- en oliewerende behandeling van graniet. De steen blijft ademen.
•    Het oppervlak eerst grondig reinigen, daarna antivlek met doek opwrijven, in alle richtingen tot er geen banen of strepen meer zichtbaar zijn. Om sluiervorming bij overtollig gebruik te vermijden is het raadzaam na +/- 30 minuten met propere doek nog eens op te wrijven. De behandeling enkele keren herhalen.

2.    Handige verstuivers voor het regelmatig onderhoud reinigt, verzorgt en beschermt. Zeker aan te raden bij verzoete of anciento werkbladen.

3.    Politoer
Extra verzorging voor de werkbladen, ondersteunt de glans van de gepolijste oppervlakte, is vlek- en waterafstotend. Te gebruiken enkele keren per jaar.

Conclusie:
Deze producten zijn een extra hulpmiddel om uw graniet jarenlang mooi en glanzend te houden. Het reinigen met warm water en een neutraal schoonmaakmiddel is voldoende voor het dagelijks onderhoud.
Bij een hardnekkige vlek is een gewoon huishoudelijk schuurmiddel, bv. cif, voldoende. Indien u niet zeker bent over een bepaalde reiniging, gelieve ons eerst te contacteren, zodat er zich geen onherstelbare beschadiging aan uw keuken voordoet.