Compact Wonen

compactekeuken

‘Compact wonen’, van waar komt dit nu juist? De vraag naar compactere keukens komt vanuit de trend om compacter te gaan wonen. Maar waarom doen we dit eigenlijk? Met een steeds toenemende bevolkingsdichtheid en het stijgende bewustzijn voor het klimaat, moet er zorgvuldig omgesprongen worden met energie en open ruimte. De vraag naar een woning wordt groter, en het aanbod kleiner. 

Om in te spelen op de trend van kleiner of compacter wonen, heeft DSM Keukens zijn aanbod uitgebreid met compacte slimme keukens. Comfort is immers niet meetbaar aan de hand van het aantal vierkante meter oppervlakte. Ook compactere keukens kunnen heel wat comfort bieden, en er bovendien uitspringen qua design. 
Aan de hand van een intelligent ontwerp, kan je de beschikbare ruimte zo goed mogelijk benutten. Een van onze binnenhuisarchitecten kan je bijstaan bij de perfecte indeling van de ruimte. Hierbij wordt gelet op het vrij rond bewegen in de ruimte, de correcte positionering van alle toestellen zodat alles in handbereik is en wordt er extra aandacht besteed aan ‘functionaliteit’ in functie van licht, ruimte en gebruiksgemak. 


Wie denkt dat de opties gelimiteerd zijn bij het aanschaffen van een compactere keuken heeft het mis. DSM Keukens en zijn ontwerpteam heeft een selectie gemaakt van verschillende stijlen en materialen om te kunnen voldoen aan de wensen van elke klant. Samen met de klant bekijken we de ruimte tot in detail, en doen we onderzoek naar de best mogelijke opstellingen.

kastoplossing

Méér dan een keuken
Een typisch kenmerk van de compactere keuken is dat deze kan dienst doen als meer dan een keuken. De flexibiliteit in functies laat je toe creatief om te springen met het design. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen een bureau te integreren in de keuken, of loopt de kast in de living door als verlengde van jouw keuken. De mogelijkheden hierin zijn breed. 

De multifunctionele keuken resulteert in een structurele openheid. Door op de juiste plaatsen ruimte en openingen te laten, ontvang je meer licht en creëer je de nodige rustpunten in de leefruimte. Wil je het ruimtegevoel vergroten? Met enkele kleine tips geraak je al zeer ver. Kies voor eenheid van kleur en materiaal. Visuele eenheid geeft een ruimer gevoel en schept rust en harmonie. ‘Ton-sur-ton’ of toon-op-toon is bovendien helemaal in de mode. 

kastoplossing

Een andere trend die deel uitmaakt van de trend ‘compact wonen’ is de trend van de ‘hidden kitchen’ of verborgen keuken. Kies voor kastdeuren in een egaal kleur die je volledig kan dichtschuiven. Onverwachts bezoek? Met één eenvoudige handbeweging verdwijnen alle keukenattributen meteen uit het zicht. De essentie is om te kiezen voor de stijl die het best bij jou past. Of je nu woont in een  klein appartement, bescheiden huis of je deelneemt aan het concept van de ‘kangeroe-woning’, bij DSM Keukens vind je ongetwijfeld voor elk wat wils.

Wilde keukendromen maar een beperkte ruimte? Laat je niet afschrikken en kom langs in één van onze toonzalen om je te laten begeleiden door echte vakmensen die gaan voor maatwerk. Ga door de verschillende stalen en laat je inspireren door één van de vele keukenontwerpen in onze toonzalen.