appel recept DSM

Gevulde appeltjes

Ingrediënten voor 4 personen 

  • • 4 appelen (bv. Elstar)
  • • 40 gr havermout
  • • 100 ml volle melk
  • • 2 el zadenmix
  • • 20 gr walnoten
  • • 1 tl kaneel

Benodigdheden 

  • Vuurvaste schaal 

 Recept 

  1. Warm de oven voor op 180°C.
  2. Snij de bovenkant van de appels af. Het steeltje mag je eraan laten.
  3. Met een lepel hol je de appels uit. Zorg dat je ongeveer 0,5 cm van de rand blijft. Het vruchtvlees van de appel hou je, maar het klokhuis smijt je weg.
  4.  Snij het vruchtvlees van de appels fijn. Meng hieronder de havermout, zadenmix, kaneel en melk.
  5. Vul de appels met het mensgel.
  6. Leg enkele walnoten per appel op het mengsel en plaats het hoedje terug.
  7. Plaats de appels gedurende 40 minuten in de voorverwarmde oven. Genieten maar.

 @The Foodtryout 

Alles wat je moet weten over je keuken

Maandelijkse DSM nieuwsbrief met trends, handige tips en in elke nieuwsbrief een nieuw voordeel. Voor wie droomt van een nieuwe keuken maar ook voor wie al een keuken heeft en droomt van meer.