GESCHIEDENIS

History

EEN DSM KEUKEN VORMT HET HART VAN HET HUIS

DSM Keukens is een Belgische KMO met 15 toonzalen. We zijn ook al ruim 100 jaar een 100% familiale onderneming. De roots liggen in het landelijke Nevele toen onmiddellijk na WO 1 in 1919 een bescheiden nering in ijzerwaren, keukengerei en huwelijkslijsten werd opgestart. Door de generaties heen is het dorpswinkeltje uitgegroeid tot een kloek bedrijf.

Naast het kernproduct keukens heeft DSM sinds juni 2019 ook een nieuw merk gelanceerd : DSM More. Voor wie de design van de keuken wil doortrekken en tunen met de andere ruimtes van de woning tot een stijlvol open concept. Live te beleven in realistische uitvoering in verschillende keukenstijlen in de flagship showroom in Schoten. Daarmee speelt DSM in op een aantal belangrijke trends ondermeer de evolutie naar kleiner wonen

1919

De winkel van voorvader Honoré

De roots van DSM Keukens liggen in Nevele. De plek waar de eerste pagina’s van een inspirerend familieverhaal werden geschreven. Het verhaal van DSM Keukens begon na de Eerste Wereldoorlog in 1919 met de zaak in ijzerwaren en keukengerei die Honoré De Geetere, de overgrootvader van Koen De Schepper, toen in een bescheiden winkel op de markt in Nevele opstartte.

1949

Antoinette en haar passie voor keukens.

Dertig jaar later in 1949 nam dochter Antoinette De Geetere de verkoop op zich. Onder haar impuls breidde het productaanbod keukengerei gevoelig uit. Ze stapte in 1958 in het huwelijksbootje met André De Schepper. Het familiebedrijf bleef verder bloeien onder deze tweede generatie. Antoinette en André kregen samen een zoon Koenraad De Schepper.

1982

DSM ziet het licht met Koen & Fabienne

Zoon Koen nam het familiebedrijf over samen met zijn echtgenote Fabienne Martens in 1982. Zo werden de verwarmingstoestellen een veelgevraagd product en ook huwelijkslijsten waren ‘in’. Samen bouwden ze verder aan de uitbreiding van de winkels, met als grootste doel: het helpen bouwen aan een warme en gezellige thuis.

1991

Scharnierjaar voor DSM

In Scharnierjaar 1991 verhuisde het familiebedrijf naar De Graaf Van Hoornestraat. Kachels, huwelijkslijsten en keukengerei bleven in het productaanbod. Koen en Fabienne waagden de stap om uit te breiden met keukens en plaatsten enkele modellen in hun nagelnieuwe showroom. Dit initiatief was er één met verstrekkende gevolgen.

Van dan af aan ontwikkelde DSM Keukens in een stroomversnelling. Twee nieuwe toonzalen openden zich in 1993 en 1995. De DSM kwaliteitskeukens werden steeds belangrijker. Passie voor keukens nam de bovenhand en de kachels verdwenen uit het aanbod ca. 2002.

2006-2018

Schaalvergroting

Van 2006 tot 2018 kwam de groei van DSM Keukens in een versnelling.
De winkels werden steeds groter en jaarlijks slaagde het familiebedrijf erin nieuwe winkels te openen verspreid over héél België.
Nergens vind je zoveel keukenopstellingen als in de toonzalen van DSM Keukens.

2018-2019

100 years

DSM Keukens zet z’n 100e verjaardag goed in en iedereen kan er van meegenieten.
De eerste 2 toonzalen in Wallonië zijn een feit met de opening van Namen en Gosselies.
Een nieuw woonconcept komt tot stand onder de noemer DSM More. Naast prachtige kwaliteitskeukens biedt DSM Keukens nu ook totaalconcepten aan. De stijl van je keuken wordt doorgetrokken naar de rest van je interieur.
DSM More is te vinden in 3 experience stores: Schoten, Gosselies en Sint-Martens-Latem.

Nu

Sofie en Tim zijn aan de beurt

Fabienne haar passie voor esthetiek en interieur resulteert vandaag de dag nog steeds in de mooiste en aantrekkelijkste toonzalen in de Benelux. Koen zijn ambitie blijft de expansie van het aantal toonzalen en het verder uitbreiden van het aanbod. Ook de kinderen Sofie en Tim deden beiden hun intrede in het verhaal. Sofie staat in voor innovatie en marketing, waar Tim zich sinds 2018 ontfermt over de aankoop. Een groeiend bedrijf met jaarlijks nieuwe toonzalen in aanwinst.

Alles wat je moet weten over je keuken

Maandelijkse DSM nieuwsbrief met trends, handige tips en in elke nieuwsbrief een nieuw voordeel. Voor wie droomt van een nieuwe keuken maar ook voor wie al een keuken heeft en droomt van meer.