Zalmlolly

 

zalmlolly

Ingrediënten (voor 2 personen)
            
150 gr             Verse zalm zonder vel
2 kl                  Foreleitjes
1                      Avocado
50 gr               Notenmix
15 cl                Kippenbouillon
1/2                   Limoen (sap)
1                      Rijstwafel
2 el                  Room
45 gr               Kristalsuiker
65 gr               Zout
4 el                  Verse dille
1 tl                   Peper

            
Benodigdheden          

  • Staafmixer
  • Cocktailprikker met brede kant
  • Zeef
  • Spuitzak of doseerfles

            
Zalm
            
Stap 1             Meng het zout met de suiker, dille en gemalen peper. Doe dit in een platte 
kom.
Stap 2             Snij de zalm in 2 gelijke stukken en rond de bovenkant af zodat je telkens 
een lolly vorm krijgt.
Stap 3             Leg de zalm op het zoutmengsel voor minstens 24u (tot maximum 72u).
            
Avocadocrème
            
Stap 1             Doe het vlees van de avocado, de kippenbouillon, het limoensap en de room 
in de maatbeker van de staafmixer.
Stap 2             Mix het geheel tot je een gladde crème krijgt. Indien deze te dik is, kun je 
nog een beetje room toevoegen.
Stap 3             Haal het mengsel door een fijne zeef zodat er geen brokjes overblijven.
Stap 4             Kruid af met peper en een beetje zout.
Stap 5             Doe de avocadocrème in een spuitzak of doseerfles.
            

Geroosterde nootjes  

Stap 1             Warm de oven voor op 180°C.
Stap 2             Hak met een mes grof door de notenmix en leg deze op een bakplaat.
Stap 3             Bak de nootjes 10 tot 12 minuten in de oven.
            
Afwerking

Stap 1             Steek een cocktailprikker in de zalm en leg deze op wat avocadocrème.
Stap 2             Verdeel op het bord nog wat crème, een beetje van de geroosterde nootjes 
en fijngehakte rijstwafel.
Stap 3             Werk af met een koffielepel foreleitjes
            
Tip       
 
Wil je een extra zuurtje aan het gerecht, dan kun je bij het dresseren wat limoen raspen over de zalm.
 

Dit recept is gebaseerd op onderstaande keuken

keuken beveren-leie

Recept by The Food tryout