Pompoentaart

Pompoentaart

dsm keukens

Ingrediënten (voor 4 personen)

 Kruimeldeeg 

  • 250 gr pompoen (naar eigen keuze)
  • 1 teentje look
  • 100 gr rode ui
  • 25 gr balsamico azijn
  • 100 gr feta
  • 100 gr gezouten spekblokjes
  • 1 el verse salie
  • 3 eieren
  • 100 gr room
  • nootmuskaat
  • peper/zout
  • olijfolie

Benodigdheden 

  • Langwerpige bakvorm
  • Staafmixer
  • Garde

Bereiden

Recept

  1. Warm de oven voor op 180°C.
  2. Snij de pompoen in blokjes en rooster deze 30 minuten in de oven.
  3. Verwarm ondertussen een pan met wat olijfolie. Bak hierin de look met rode ui en voeg de balsamico azijn toe. Kruid af met zout.
  4. Als de pompoen afgekoeld is, doe je deze in de maatbeker van de staafmixer. Doe hier ook de gebakken ajuin, de feta (in blokjes) en salie bij.
  5. Mix alles tot je een glad mengsel krijgt. Voeg hier vervolgens de spekblokjes aan toe.
  6. Doe het deeg in de bakvorm en prik met een vork gaatjes in de bodem.
  7. Vul de bodem met het pompoenmengsel.
  8. Ondertussen doe je de eieren, room en nootmuskaat in een kom. Klop dit even op met een garde en kruid af met peper en zout.
  9. Giet het eierenmengsel over de pompoen en bak de taart 45 min in de oven op 180°C.
  10. Serveer de taart lauw en werk af met wat salie.