De mooiste keukentrends voor 2020

De mooiste keukentrends voor 2020

Genieten van je droomkeuken met de trends van 2020

In de keuken begint je dag, en een goed begin is het halve werk! Van een plek waar je een ei kookt naar de plek waar je je leven leidt. Een moderne keuken, afgestemd op de laatste trends, kan je leven zoveel prettiger maken. Maar wat maakt een keuken nu prettig en modern?

De woonkeuken

Deze trend weer helemaal terug van nooit weggeweest. In veel nieuwbouwhuizen wordt deze trend omarmd door meer ruimte te reserveren voor de keuken. Deze plek wordt de centrale hotspot in het huis, waar gegeten, gerust en geleefd wordt. Iedereen komt graag samen in de keuken doordat deze plek steeds meer het kloppend hart vormt. Veelal zie je in dit soort keukens een kookeiland, eventueel afgewerkt met een bar en barkrukjes. Het is de perfecte plek om te eten en te ontspannen. Ook een onderdeel van deze trend is het gebruik van afwijkende materialen doordat deze vanuit de rest van het interieur de keuken worden ingetrokken.

Kleurrijk

Voor veel kleurenliefhebbers is in 2020 de trend “over the top”. Deze inrichting van keukens is helemaal terug, maar wel in combinatie met strakke materialen en een voldoende ruime opzet. Als je de ruimte hebt, wordt het een eye-catcher! Ga voor contrasterende kleuren in grote oppervlakken en combineer dit met moderne materialen zoals beton of staal. Ga wel voor kleuren die je intrinsiek aanstaan; een keuken wil je toch minimaal een aantal jaren gebruiken.

Ben je niet van plan zo lang in je huis te wonen en hangt een spoedige verkoop in de lucht? Houdt hier dan rekening mee. Felle kleuren verminderen namelijk de waarde van de keuken en je huis.

Hout en natuurlijke materialen

Een klassieker die terugkomt! Hout is weer helemaal terug. Maar niet zoals je grootouders het ooit aan het plafond hadden. Nee, deze keer komt hout in nieuwere, duurzamere, fijnere soorten. Speciale voorbeelden zijn kers, walnoot en bamboe. Mooi afgewerkt in strakke basic looks. Gecombineerd met natuursteen of geslepen beton levert hout een rustige, degelijke keuken op met een prettige, warme uitstraling. Houten keukens zijn tijdloos en zijn elke investering waard. De kwalitatief hoogstaande materialen zijn vaak onverslijtbaar terwijl de uitstraling, dankzij het tijdloze karakter, nooit zal vergaan.

Zwart

Van alle designs is er geen design zo uitgesproken als zwart. Ondanks de huidige trend van witte keukens, blijft dit design populair en is zelfs bezig met een revival. Zwarte keukens of keukens met donkere tinten worden meer en meer geplaatst. Zwarte keukens hebben van zichzelf al een luxueuze uitstraling, maar de komst van keukenapparatuur in donkere tinten biedt de mogelijkheid het resultaat te perfectioneren.