DSM 100 Jaar

Banner

FAMILIE DE SCHEPPER - MARTENS

De roots van DSM Keukens liggen in Nevele. Het inspirerende verhaal van DSM Keukens begint vlak na de Eerste Wereldoorlog in 1919. Honoré De Geetere, de overgrootvader van Koen De Schepper, had een bescheiden winkel in ijzerwaren, landbouwmachines en keukengerei in het centrum van Nevele. Dertig jaar later neemt dochter Antoinette De Geetere de verkoop op zich. Onder haar impuls breidt het productaanbod keukengerei stevig uit.

Ze stapt in 1958 in het huwelijksbootje met André De Schepper. Het familiebedrijf blijft verder bloeien onder deze tweede generatie. Antoinette en André krijgen samen een zoon Koenraad De Schepper. Zoon Koen neemt het familiebedrijf over samen met zijn echtgenote Fabienne Martens in 1982. Samen met hun kinderen Sofie en Tim staan ze vandaag de dag nog steeds aan het roer. 

Sofie staat in voor innovatie en marketing, waar Tim zich sinds 2018 ontfermt over de aankoop. De 4de generatie is klaar om een vervolg te schrijven aan dit succesverhaal en groeit verder in Vlaanderen en Wallonië.

Foto 11
Foto 3
Foto 5
Foto 1
dsm

VAN KOKEN TOT KOOKEILAND

Een keuken is het hart van elke woning. Dat is vandaag zo en was vroeger niet anders. De keuken nam doorheen de decennia veel verschillende vormen aan. De feilloze integratie met de rest van de woning zoals wij die vandaag kennen, was vroeger veel minder vanzelfsprekend. Ook op vlak van keukentoestellen heeft de keuken van vandaag een enorme sprong vooruit gemaakt, met al het denkbare modern comfort.

hamer
groene keuken
Houten keuken
afwerking

DE KEUKENS VAN VROEGER EN NU

BRUIN EN WIT, GEWILDE KLEUREN

Allereerst zijn in de loop der jaren de trends in kleuren uiteraard gewijzigd. Bruin en wit waren in onze beginjaren de meest gewilde kleuren. Wie kent niet meer de houten, donkerbruine keukens van toen? Ook design wit was in 1993 'in': een kleur die nu nog steeds modern is. Qua stijl was 25 jaar geleden de landelijke keuken populair. Deze stijl wordt door ons nog steeds veel verkocht.