dsm keukens

Chocoladetaart met rood fruit

Ingrediënten:

  • Chocoladetaart
  • 30 gr ongezouten cacaopoeder
  • 250 gr fijne kristalsuiker
  • 6 eieren
  • 150 ml lauw water
  • 125 gr ongezouten boter op kamertemperatuur
  • 200 gr patisseriebloem
  • 70 gr maïzena
  • 1 kl bakpoeder
  • Ganache en afwerking
  • 200 gr zwarte chocolade
  • 40 gr ongezouten boter
  • 20 gr volle room
  • 150 gr gemengd rood fruit (framboos, blauwe bes, aardbei, etc.)

Bereiding:

Chocoladetaart

Warm de oven voor op 175°C.
Vet je bakvorm in met een beetje boter en bestuif met bloem.
Doe de dooiers (eiwitten doe je in een andere kom) in een kom en voeg hier de kristalsuiker bij. Klop dit op tot je een luchtig en bleek mengsel krijgt.
Snij de boter in blokjes en doe deze bij de dooiers. Klop dit verder op.
In een andere kom zeef je de bloem, samen met de Maïzena, bakpoeder en cacaopoeder.
Voeg de helft bij je dooier/botermengsel en klop goed door. Vervolgens voeg je de andere helft toe en roer je dit door elkaar tot een glad beslag.
Giet het lauw water bij je deeg. Roer dit opnieuw tot een glad beslag.
Klop de eiwitten op tot stevig schuim. Meng dit voorzichtig onder je deegmassa tot alles gemengd is.
Doe het beslag in de bakvorm en bak dit 45 minuten in de voorverwarmde oven. Laat deze nadien 10 minuten afkoelen in de bakvorm om dan volledig te laten afkoelen op een rooster.

Ganache

Breek de chocolade in kleine blokjes. Doe hier de boter bij.
Laat dit 45 seconden tot 1 minuut opwarmen in de microgolfoven.
Roer dit met een spatel tot alles gesmolten en gemengd is.
Voeg de room toe en meng nogmaals alles goed door elkaar.

Afwerking

Smeer de ganache nonchalant op de boven- en zijkant van de taart.
Schik het rood fruit op de bovenkant naar eigen goesting.
Laat de taart minstens een halfuur rusten voor je deze aansnijdt.

Alles wat je moet weten over je keuken

Maandelijkse DSM nieuwsbrief met trends, handige tips en in elke nieuwsbrief een nieuw voordeel. Voor wie droomt van een nieuwe keuken maar ook voor wie al een keuken heeft en droomt van meer.